Equine assisted coaching

Equiliene maakt gebruik van de coachmethodiek Equine Assisted Coaching (EAC). We zetten onze paarden in om je de gelegenheid te geven op een ervaringsgerichte manier te leren van hun feedback.  
Tijdens een coachsessie weet een paard feilloos de kleinste veranderingen in jouw houding, gedrag of gevoel op te merken. Een paard geeft hierop direct en eerlijk feedback. Ze stellen je daardoor in staat om op een veilige manier te leren en te ervaren wat bij jou past.

Patronen

Als mens leven wij volgens bepaalde patronen, dat betekent dat we in vergelijkbare situaties vaak op dezelfde wijze handelen. In de meeste gevallen leidt dit tot hetzelfde resultaat. In sommige gevallen zijn we ons bewust van deze patronen, soms juist niet.  
Door opdrachten uit te voeren met de paarden komen deze patronen aan het licht. Soms biedt een patroon je veiligheid en heb je geen behoefte om dit te veranderen. De behoefte aan het veranderen van een patroon kan er wel zijn op het moment dat er in het dagelijkse leven last van hebt. In dat geval gaan we in een sessie aan de slag met het patroon. 

Coachvraag

Tijdens een coachsessie kunnen we ook aan de slag met jouw coachvraag. Een coachvraag is 'iets' waaraan je graag wilt werken. Hierbij kun je denken aan:  
  • Het nemen van een (moeilijke) beslissing  
  • Grip krijgen op je drukke leven  
  • Het stellen van grenzen  
  • Omgaan met een verlies  
Het hebben van een coachvraag is echter niet noodzakelijke voor een coachsessie. In alle gevallen zal een coachsessie zorgen voor mooie nieuwe inzichten.  

Oplossings- en ervaringsgericht

Bij Equiliene staat oplossings- en ervaringsgericht leren centraal. Dat betekent dat we samen met de paarden niet op zoek gaan naar een oorzaak maar naar een oplossing, jouw oplossing. Om er achter te komen wat voor jou een goede oplossing is kun je verschillende alternatieven uitproberen op de paarden. Zij geven je feedback zonder oordeel, zo kun jij ervaren wat voor jou goed of juist helemaal niet goed voelt. 

Met beide benen op de grond

De activiteiten tijdens een coachsessie vinden altijd op de grond plaats, rij-ervaring of een andere vorm van ervaring met paarden is daarom niet nodig.
Share by: